Informatii Inscriere Program Galerie Rezultate Pachete Parteneri Documentatii Contact

Balize si transpondereAcest eveniment va fi cronometrat cu ajutorului noului sistem de masurare electronica, cu o precizie de zecime de secunda.

Cronometrarea se va face prin balize ascunse pe tot parcursul in locuri secrete.

Mica precizare: aceste balize nu emit nici un semnal (fie in infrarosu sau radio). Prin urmare, ele sunt perfect NEDETECTABILE! De asemenea, ele sunt foarte mici, astfel incat foarte putine sanse, de a le vedea. Acest lucru asigura un secret strict de cronometrare!

Pentru a va identifica si inregistra atunci cand va treceti pe langa balize, aveti nevoie de un transponder montat pe fereastra din dreapta-spate a autovehiculului.

In cazurile exceptionale in care acest lucru nu este posibil, solicitati ajutorul echipei organizatoare. Acest transponder va fi plasat, conectat si testat de echipa organizatoare.

Transponderul trebuie sa fie alimentat de la bateria de 12 V a autovehiculului.

Ce trebuie sa pregatiti inainte de raliu: - O linie de alimentare cu 2 fire (masa si 12V). Aceasta linie ar trebui sa fie conectat dupa contact pentru a porni automat unitatea odata cu motorul si a se opri cand motorul este oprit pentru a evita golirea bateriei. Consumul transponderului: 40 mA.

STRICT INTERZIS conectarea liniei pe bricheta masinii. Acest punct de alimentare nu asigura un contact permanent datorita vibratiilor din masina si este posibil sa nu aveti timpi inregistrati de balize (prin urmare, penalizare maxima !!!!).

Linia de alimentare trebuie sa fie completata de 2 terminale (papuci) mama de 6mm latime, pentru a putea fi conectate corespunzator la transponder!

Conexiunea la cablaj trebuie sa fie, de asemenea, facuta cu atentie pentru a se evita deconectarea in mers.

Transpoder incorect alimentat = lipsa timp inregistrat = penalizare maxima!

Geamul pe care se va fi lipi transponderul, cu banda dublu adeziva, trebuie sa fie curat (fara urme de grasime) si perfect transparent.

Aceast transponder, va emite un semnal permanent, codat in infrarosu, spre marginea drumului. De aici, nevoia de a fi corect alimentat si sa aiba un geam transparent.

Succes in raliu! Daca aveti intrebari, va rugam sa contactati organizatorul.